Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Najväčší producent jantárových šperkov

Prečo jantár od baltického mora? A prečo z Poľska? Prezradíme vám, prečo je centrum jantáru práve táto krajina – Poľsko.

Poľsko je jedným z najväčších producentom jantárových šperkov. Pokiaľ sa jedná o originálne a unikátne jantárové šperky je Poľsko najväčším producentom vôbec. Zastrešuje najväčší počet rodinných firiem, ktoré vo väčšej alebo menšej miere vyrábajú kvalitné jantárové šperky. Sú to zvyčajne firmy s dlhoročnou tradíciou a vlastným rukopisom čo do originality šperkov.

Baltický jantár sa nachádza v značnej miere na území Poľska, preto je samozrejmé, že Poľsko je aj vo veľkej miere producentom úchvatných jantárových šperkov. Jantár to nie sú len jantárové náramky či náhrdelníky z naturálnych jantárových kamienkov. Jantárové šperky vyrábané rukami umelca s dlhoročnou tradíciou, toto sú skutočne cenené šperky vo svete.

Každá firma pracujúca s jantárom v Poľsku má vlastný štýl, nápady a prezentáciu jantárových šperkov. Jedná sa o firmy s patentovanou technikou, unikátnym spracovaním jantáru a prepracovaným detailom. Sú to mnohokrát umelci s jantárom, ktorých šperky nenakúpite nikde inde. Majú vlastný, originálny štýl práce.

Poľský tovar je v mnohých prípadoch považovaný za menej cenný a nekvalitný. Jantárové šperky pochádzajúce z Poľska rúcajú tieto mýty o poľskom tovare. Sú to mimoriadne kvalitné, jedinečné a vyberané jantárové šperky.

Samozrejmosťou je, že firmy vyrábajúce jantárové šperky vlastnia Certifikát od Poľskej jantárovej obchodnej komory, ktorý zaručuje pravosť použitého jantáru. Nákup od týchto firiem je preto spoľahlivý a korektný. Aj náš obchod Reblan.sk spolupracuje s firmami, ktoré vlastnia certifikáty a majú patentované techniky výroby.

Dokonca aj najväčšia Medzinárodná obchodná výstava s jantárom je na území Poľska v meste Gdaňsk. Preto je Poľsko právom krajinou, kde je jantár nazývaný aj Baltickým zlatom.

Jantár v Poľsku nájdete naozaj všade. Stačí ísť pár kilometrov za naše hranice a v meste Krakov v starom meste je jantár na každom kroku. Ak pôjdete ďalej, možno až k Baltickému moru, narazíte na mesto Gdaňsk. Toto mesto má dokonca svoju ulicu vyhradenú pre predajcov jantárových šperkov. Volá sa ulica Mariacka. Je to najmalebnejšia ulička s jantárom vôbec. Zatúžili ste po hrade? Aj tam napríklad na križiackom zámku Malbork vám v obchodíkoch ponúkajú ako inak jantárové šperky od domácich zlatníkov.

Poľsko a jantár jednoducho patria k sebe. Preto je jantár z Poľska cenený a mimoriadne vyhľadávaný.